Pages

Tuesday, March 25, 2014

MH370 : semoga ada keajaiban dari yang MAHA ESA~




Malam tadi aku dah stanby depan tv dengan neesaqeela nak tengok Projek Memikat Suami Final tu..

Sambil2 tunggu pukul 10, aku pun bz la update page biz n ig @qeesawardrobe.. tengok kat wall FB ada PC pkl 9.45 jap lagi.. tapi still tak masuk ke hati, ku pikirkan PC yang biasa je.. niat malas nak tengok pasal cakap tak clear..bergema je bunyinya.. sanggup ku tunggu awani wat rumusan je nanti..hehe~

Tup2..tunggu punya tunggu.. keluar cita lain plak.. hmmm..ini sudah pelik.. sampai neesa pun tanya mana cite mma~~ ok..mesti da berita tgempar.. kecepatan la ku tukar canel 501..

Ku bukak volume smpi 34 okeh..>>bukan pekak tapi volume tuk astro prob.. kne kuatkn tv jela gamakny, WAJIB report kat ASTRO neh!<< ok..lari topik sambung balik..

Sambil suap2 c neesaqeela makan, ku tgu r atok ajib berkata~ tp mata dah terbaca kat bwh 2.. MH370 confirm dah berakhir kat Lautan Hindi.. ehh..bia btol... awanikn suka ulang tayang berpuluh kali.. ku tengok berkali2 lagi.. n kali neh stop suap2 n makan2.. terus fokus sebijik2 dengar atok ajib kata..

n akhirnya..terjawab sudah segala misteri~~~

sememangnya sudah tertulis takdir untuk semua penumpang n kru ini... siapa la kita nak menafikan~

ku folo pencarian MH370 ni dari hari pertama sampai la sekarang ni.. kat media massa, cetak, sosial..smua la~~ >smpi mr.bbh tegur, mengalahkan penyiasat< >neesa siap komplen, mma bosan la tengok kapal terbang, neesa nak tengok katun< tapi ku wat dek je..  

sudah ketentuanNya ia berakhir begini..
 
tapi jauh di lubuk hati, ku still mendoakan, moga2 terjadinya keajaiban dengan izin Allah SWT, MH370 muncul semula dengan selamat.. tapi ini cuma fikiran ku yang still lagi mengharapkan mereka semua selamat~~ bukan nak menafikan ketentuan Ilahi..


apa2 pun, salam takziah untuk semua ahli keluarga penumpang dan kru.. semoga semua roh2 mereka di bawah lindunganMu Ya Allah.. AL-FATIHAH..amin~~ (T_T)







 Ikhlasdarihati,
 

 




Monday, March 3, 2014

.:Salam ISNIN:.

Assalamualaikum,





Hari ini rasa terlebih rajin plak nak berblogwalking, dari pemerhatian aku ni, semua suka tulis berjela-jela mak ai macam nak buat novel. Aku terasa gak nak buat gitu tapi macam tepu2 plak otak neh, bukan pasal takde idea tapi pasal aku rasa macam aku nak cuba tapis semua cerita sehabih boleh, means tak semua la aku nak share kan..udahnya langsung tak tulis apa!haha~

Maybe sebab aku baru berjinak2 dalam dunia berblog ni kan, so macam tak berapa reti sangat lagi bab2 sharing2 story mory neh kan.. Taw2, mesti korang dah gosip2 dalam hati kan.. kalau dah tak nak share, baik tak payah ngade2 nak bblog.. chup3.. prinsip aku nak bblog neh bukan nak share hal2 personal, dalam2 kain, dalam2 bilik, macam2 dalam la.. so, wat ever kurang nak kata, ini AKU!

Aku memang bukan jenis share2 masalah neh,  aku lagi suka simpan dalam lubuk hati diam2 situ, walaupun luar nampak happy go lucky la sangatkan, dalam2 tak nak tunjuk la.. bukan nak kata aku banyaakkk masalah ok! aku bagitau je >merujukayatatasmestikorangpikirgakadamasalahkanhaha<

Mr Bbh pun salu pesan tak payah nak tiru2 orang share bagai2, makan kat cni, bercuti kat citu.. wat jadi fitnah & irihati orang je~~ 
lebih2 lagi untuk orang yang tak mampu..cian deme2 tengok.. >insap<(T_T)

Tempat luah segala kegembiraan & masalah aku, adalah yang satu..Allah SWT. Hanya Dia la tempat terbaik untuk bercerita & mengadu sebab semua rezeki, ajal, maut, masalah, dugaan..semuanya dari & ketentuanNya, so aku tak payah cita panjang pun korang dah lebih tahu kan.. buat apa aku nak pupak2 cita kat orang lain (hambaallah), baik aku luahkan pada Dia kan..kan..kan~

So, harap korang paham, kenapa aku suka share quote2 bergambar dari cerita macam2 panjang lebar, kot yer tulih panjang2 orang nak baca..upss..sory..ini pendapat ikhlas dari lubuk hati, takda niat nak kutuk siapa2..

p/s : eh..baru sebut tak suka tulis berjela2, terberjela la plak..ahaks!


aku,