Pages

Tuesday, February 25, 2014

26 FEBRUARI 2014 : BESDAY MR BBH!

Assalamualaikum,

Esok besday mr bbh..

 
Tiap2 tahun manjang tak taw nak bagi pe.. 
lastny, kami g makan sedap jela~~

Tahun ni..Awal2, mr bbh da sound tak nak pape, makan sedap pun tak nak >ayt stended tiap taun
huh..sombong! 

So, aku wat keputusan nak bagi something yg meaningful, affordable n dalam diam salu gak dia duk sebut2..
nantiku hapdet ye..tak leh cite sekarang, kantoi la nanti.. hehe~


Lots of LOVE,





MENANG : First Giveaway in 2014 by Luhan'sWife

Assalamualaikum,

Alhamdulillah rezeki pertamaku~ 


TQVM PENGANJUR & SPONSOR YANG BAIK HATI~ ^^

Semoga sentiasa dmurahkan rezeki.. 

 Lots of LOVE,


Monday, February 24, 2014

GA lagi : FIRST GIVEAWAY by IZNI SOFIA

Assalamualaikum..


pergghhh~ adiah memang terrsangat la TERBAEK!

ini

&

ini


sangat rugi tak join!


Tarikh tamat- 28 Februari 2014 



nakhpfree,
   


Segmen : Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah

Assalamualaikum,

>JOIN<



TQVM & TAHNIAH kepada tuan tanah~ 
segmen ni sangat2 sesuai bagi newbie 
>mcm saya< ^^'

Untuk tambahkan lagi follower..Sangat sokong usaha ini!


naktambahfollower,
   



.:SENYUM itu SEDEKAH:.

Assalamualaikum,





Peringatan untuk diri sendiri & kepada sesiapa yg berkenaan........... (o_0)V




    sakithatipunsenyumjela,
   




Thursday, February 20, 2014

Wednesday, February 19, 2014

ME : ALWAYS THINK POSITIVE!!

 Assalamualaikum~

Semalam agak bz, so tak dapat nak jejak GA.. (T_T)

Hari ini, insyaallah akan diusahakan gak.. cayok2!



alwayz+ve,
   


Tuesday, February 18, 2014

~GOOD MORNING~

Assalamualaikum~


~Semoga hari ini, lebih baik dari semalam~



mode : misi menjejak GA lagi!! (^_^)V

 

mogaadarezeki,
   


Monday, February 17, 2014

3RD FEB GA - First Giveaway in 2014 by Luhan'sWife

click banner untuk join

First Giveaway in 2014 yang dianjurkan oleh Miaae Dorra yang menawarkan hadiah hadiah menarik menanti anda. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Jadi, mari ramai ramai memeriahkan First Giveaway in 2014 ini.


mogaadarezeki,
   




Segmen Jom Beramah Mesra

KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
Tafsir pimpinan Ar Rahman kepada pengertian Al Quran
Jam tangan 2x
Dress
Fridge magnet 2x

Segmen Jom Beramah Mesra dianjurkan oleh Yumida dan ditaja bersama blogger Mselim, Tri Globe Dynasty, Bifa’s Vendor & Pena Bulu Ayam.


TAMAT: 21 FEBRUARI 2014 – Jam 11.59 malam


mogaadarezeki,
   
 


~MONDAY BLUES~


Assalamualaikum~








  ikhlasdarihati,


  

Friday, February 14, 2014

Thursday, February 13, 2014

.:LOVE=TIME:.





  Lots of LOVE,

  

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014

Dup..Dap...Dup..Dap~

Folo dari tips ini, aku rela hatiny.. 1st time neh..
nak join GA >CEPAT TEKAN KLU NK JOIN SAMA<



Jom2 tengok ape Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-


1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia


2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014"


3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2014 dalam entry


4) Letak link sponsor dalam entry  :-
 
6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

>>TARIKH TUTUP : 16 FEBRUARI 2014<<


sangattt mudah.. sape2 yg rajin copy paste, memang sangat sesuai la join..huhu.. pastu HADIAH2 pun.. feeeyuuu.. memang mabeles~~




excitednakjoinGA,

  





Tuesday, February 11, 2014

9 Cara Mudah Nak Tambah Follower

Walaupun aku ni buat bblog saja suka2 >>tak  berharap pun ade orang yg nak followkan<< tipu! ayat sedapkan hati ni! haha.. 

tapi...
hati kecik ni teringin gak sebenarnya, so dari tadi dok mgogel jela info2 & tips2 menarik, nak naikkan aura bagi orang tertarik kununnya~ cet!

Terjumpa r blog bro ni ,memang terbaik la..banyak la info2 bblog yang aku tak paham leh dapat kat sini. >credit to bro<

Entri yang ni memang sangat aku tercari2.. yang newbie macam aku ni, jom baca!



9 Cara Mudah Nak Tambah Follower



1. Buat contest
Buat contest seperti Segmen : Sape Nak Tambah Follower. Sape yang nak masuk contest tu kena join blog penganjur dulu. Hadiah yang ditawarkan mesti gempak nak tarik ramai orang. Kejap je korang dah boleh capai jumlah follower 1k.


- raseny aku xlayak lagi kot.. (-_-")   



2. Join contest 
Mana-mana blogger yang ada buat contest/GA, rajin-rajin la join. Korang boleh berkenalan dengan blogger lain disamping naikkan trafik blog.

- haaa..yang ni memang sangat berminat nak join..akan diusahakan..huhu~  



3. Join group Blogger Facebook
Ping entri korang di Kelab Blogger, Blogger Zone, Blogger Ping dan sebagainya. Tengok senarai disini : Group Blogger Facebook

- odw..hehe  



4.Join group Laman Web Komuniti Blogger
Bagi yang masih baru buat blog boleh daftar ke Apesal.com, Oh!Belog.com, GuaBlog.com, Busuk.org, Blogr.my serta Blogged.my yang mana ini diantara platform blogging terbaik. 

- odw juge.. :P



5. Blogwalking
Ada masa terjah la blog orang lain. Tinggal jejak di shoutbox. Tapi tinggal komen lebih berkesan kerana komen korang menarik perhatian penulis. Memberi komen juga membolehkan link blog korang terpapar di ruang komen bagi yang memasang CommentLuv dan korang berpeluang dapat do-follow backlink percuma (bagi yang dah tukar status blog dari nofollow kepada dofollow seperti blog aku ni) 

- odw tapi saluny jadi silent reader je..haha..
ppaham la aku kn newbie, segan lg nak tinggal jejak~ (^_^)V



6. Elak guna ayat 'You Follow I Follow'
Nampak sangat ta
k ikhlas dan memaksa. Contohnya : 'Saya dah follow blog awak..follow saya balik' atau 'Awak follow saya, baru saya follow awak'.

- ok2! promis TAK KAN BUAT!! >POYO<   


7. Selalu guna ayat manis
Korang suka dipuji kan? So, puji blog orang lain untuk follow blog korang. Contohnya : 'Wah..doodles blog awak cantik la..saya follow kat sini ye :)' atau 'nice entri bro..sudi singgah la blog saya'.

- ehem2..kena kipas pakai aircond neh..hua3!!!   


8. Letak gambar cantik dan hensem
Memang lumrah manusia suka pada yang cantik dan hensem. So, edit-edit la gambar korang ye :). Tapi aku tak kisah, kalau blog tu berinfo, join je.

- adeh..perlu ke neh? as WIFEY org.. cam xbape sesuai je..huhu~ 



9. Elakkan letak gambar awek / pakwe
Rasanya blogger yang berstatus single ramai orang berminat nak follow. So, kurangkan letak gambar gf/bf korang ye.

- tidak berkenaan..eceh!


Ada 9 cara ni, tak la semuanya korang kena folo ye..
Pandai2 adjust la..aku cuma share info saje o_0




XOXO,

.:SUBHANALLAH:.



Ikhlasdarihati,

KUARTERS-NEW UPDATE : bilanakgeraknoneh??? o_O

Last n3 ritu, no aku 35 kan..kan

Disember ritu, dah jadi no neh..





Huisshhh...
Syukur..Alhamdulillah~

Jauh bezanya tu..HOVER excited pun ade, dah verangan2 la, kunun awal taun neh dah leh dapat..

TAPIIII...

sampai la ke detik ini.. no itu gak la..
parah2.. 

helo2..mr BPH,ape xde langsung kemasukan ke dalam 2 bulan lepas neh..

ADOYAI~~ (T_T)


Ngomelanku,




Thursday, February 6, 2014

.:senyapbukanbisu:.

Hurmmm~~

Malas tapi mau... 

CAMNO???

Berbulan senyap.. rase ati cam nak tutup je tapi...jauh lubuk ati teringin sambung lagi...

hurmmmm lagi...


Otakdakubeku,