Pages

Thursday, April 17, 2014

OH NOOOO.....JERAWATTTTT??!!



Aduh! Sakit tol la hati ni.. Bertubi2 plak ko naik!

Nape la time umur2 di ambang 30an ni, ko nak datang balik plak~~ (T_T)

Aku dah cukup perasan bak retis <silamuntahhijau> time muke licin ritu, tup2 ko plak timbul, wat hal la~~~~

UgyApis
UgyApis
neh ku amek mgu lps..korg lum tgk mgu ni pny lg..xsngop nk letak.. eeeyuuu (T_T)

soooo~~~


dengan gigihnya la ku tanya pada pak ahli nujum negara >mr.gogel<, skincare ka, jel  ka & etc tp sumeny pasal J ni la..huh!!


finally, ku jumpa beberapa produk yg cam tekenan sgttt kat hati tuk ku berabihkan duit.. produk ni bukan jual2 on9 ye tp beli kat farmasi & ramai dermatologist suggest pakai ni okeh! >ha..terselahkankerajinankugogel2ni..ahaks..perasan!<


Dari banyak2 yang ini aku palinnnnggg terkenannnn & dah beli & guna pun..weeee~

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

cetaphil - RM 17.50
dalacin T - RM 38.80



 Dua2 ni ku beli kat Nextage Pharmacy, Saujana Impian, Kajang.  Xceli ada je jual kat watsons/guardian, ku je saja gediz nak beli kat ctu

 Motif beli sampai kat sana pasal dekat ng umah MIL..huhu.. <alasan>

ok..ku baru 2 minggu pakai dalacin T & 1 minggu pakai cetaphil, so far cam dah nampak mati je bbrp J yang degil n baru naik neh.. xpe2, kena bsabar lebih ni, tipu la terus letak leh ok kan, nak plak muka yg cam penuh lampu spotlight kat stadium ni...khannn~~

Nanti2 ku update lagi review pasal ni.. hope sangart hilang la lampu2 spotlight neh, pastu nak pikir pasal scar plak..alahai (T_T#)  


                                            WishMeLuck,

Wednesday, April 16, 2014

Wednesday, April 9, 2014

WW #3 : WE BELONG TOGETHER

                                           
                                                
                                          LOVE,

Tuesday, March 25, 2014

MH370 : semoga ada keajaiban dari yang MAHA ESA~




Malam tadi aku dah stanby depan tv dengan neesaqeela nak tengok Projek Memikat Suami Final tu..

Sambil2 tunggu pukul 10, aku pun bz la update page biz n ig @qeesawardrobe.. tengok kat wall FB ada PC pkl 9.45 jap lagi.. tapi still tak masuk ke hati, ku pikirkan PC yang biasa je.. niat malas nak tengok pasal cakap tak clear..bergema je bunyinya.. sanggup ku tunggu awani wat rumusan je nanti..hehe~

Tup2..tunggu punya tunggu.. keluar cita lain plak.. hmmm..ini sudah pelik.. sampai neesa pun tanya mana cite mma~~ ok..mesti da berita tgempar.. kecepatan la ku tukar canel 501..

Ku bukak volume smpi 34 okeh..>>bukan pekak tapi volume tuk astro prob.. kne kuatkn tv jela gamakny, WAJIB report kat ASTRO neh!<< ok..lari topik sambung balik..

Sambil suap2 c neesaqeela makan, ku tgu r atok ajib berkata~ tp mata dah terbaca kat bwh 2.. MH370 confirm dah berakhir kat Lautan Hindi.. ehh..bia btol... awanikn suka ulang tayang berpuluh kali.. ku tengok berkali2 lagi.. n kali neh stop suap2 n makan2.. terus fokus sebijik2 dengar atok ajib kata..

n akhirnya..terjawab sudah segala misteri~~~

sememangnya sudah tertulis takdir untuk semua penumpang n kru ini... siapa la kita nak menafikan~

ku folo pencarian MH370 ni dari hari pertama sampai la sekarang ni.. kat media massa, cetak, sosial..smua la~~ >smpi mr.bbh tegur, mengalahkan penyiasat< >neesa siap komplen, mma bosan la tengok kapal terbang, neesa nak tengok katun< tapi ku wat dek je..  

sudah ketentuanNya ia berakhir begini..
 
tapi jauh di lubuk hati, ku still mendoakan, moga2 terjadinya keajaiban dengan izin Allah SWT, MH370 muncul semula dengan selamat.. tapi ini cuma fikiran ku yang still lagi mengharapkan mereka semua selamat~~ bukan nak menafikan ketentuan Ilahi..


apa2 pun, salam takziah untuk semua ahli keluarga penumpang dan kru.. semoga semua roh2 mereka di bawah lindunganMu Ya Allah.. AL-FATIHAH..amin~~ (T_T)







 Ikhlasdarihati,
 

 




Monday, March 3, 2014

.:Salam ISNIN:.

Assalamualaikum,





Hari ini rasa terlebih rajin plak nak berblogwalking, dari pemerhatian aku ni, semua suka tulis berjela-jela mak ai macam nak buat novel. Aku terasa gak nak buat gitu tapi macam tepu2 plak otak neh, bukan pasal takde idea tapi pasal aku rasa macam aku nak cuba tapis semua cerita sehabih boleh, means tak semua la aku nak share kan..udahnya langsung tak tulis apa!haha~

Maybe sebab aku baru berjinak2 dalam dunia berblog ni kan, so macam tak berapa reti sangat lagi bab2 sharing2 story mory neh kan.. Taw2, mesti korang dah gosip2 dalam hati kan.. kalau dah tak nak share, baik tak payah ngade2 nak bblog.. chup3.. prinsip aku nak bblog neh bukan nak share hal2 personal, dalam2 kain, dalam2 bilik, macam2 dalam la.. so, wat ever kurang nak kata, ini AKU!

Aku memang bukan jenis share2 masalah neh,  aku lagi suka simpan dalam lubuk hati diam2 situ, walaupun luar nampak happy go lucky la sangatkan, dalam2 tak nak tunjuk la.. bukan nak kata aku banyaakkk masalah ok! aku bagitau je >merujukayatatasmestikorangpikirgakadamasalahkanhaha<

Mr Bbh pun salu pesan tak payah nak tiru2 orang share bagai2, makan kat cni, bercuti kat citu.. wat jadi fitnah & irihati orang je~~ 
lebih2 lagi untuk orang yang tak mampu..cian deme2 tengok.. >insap<(T_T)

Tempat luah segala kegembiraan & masalah aku, adalah yang satu..Allah SWT. Hanya Dia la tempat terbaik untuk bercerita & mengadu sebab semua rezeki, ajal, maut, masalah, dugaan..semuanya dari & ketentuanNya, so aku tak payah cita panjang pun korang dah lebih tahu kan.. buat apa aku nak pupak2 cita kat orang lain (hambaallah), baik aku luahkan pada Dia kan..kan..kan~

So, harap korang paham, kenapa aku suka share quote2 bergambar dari cerita macam2 panjang lebar, kot yer tulih panjang2 orang nak baca..upss..sory..ini pendapat ikhlas dari lubuk hati, takda niat nak kutuk siapa2..

p/s : eh..baru sebut tak suka tulis berjela2, terberjela la plak..ahaks!


aku,
   





Tuesday, February 25, 2014

26 FEBRUARI 2014 : BESDAY MR BBH!

Assalamualaikum,

Esok besday mr bbh..

 
Tiap2 tahun manjang tak taw nak bagi pe.. 
lastny, kami g makan sedap jela~~

Tahun ni..Awal2, mr bbh da sound tak nak pape, makan sedap pun tak nak >ayt stended tiap taun
huh..sombong! 

So, aku wat keputusan nak bagi something yg meaningful, affordable n dalam diam salu gak dia duk sebut2..
nantiku hapdet ye..tak leh cite sekarang, kantoi la nanti.. hehe~


Lots of LOVE,





MENANG : First Giveaway in 2014 by Luhan'sWife

Assalamualaikum,

Alhamdulillah rezeki pertamaku~ 


TQVM PENGANJUR & SPONSOR YANG BAIK HATI~ ^^

Semoga sentiasa dmurahkan rezeki.. 

 Lots of LOVE,


Monday, February 24, 2014

GA lagi : FIRST GIVEAWAY by IZNI SOFIA

Assalamualaikum..


pergghhh~ adiah memang terrsangat la TERBAEK!

ini

&

ini


sangat rugi tak join!


Tarikh tamat- 28 Februari 2014 



nakhpfree,
   


Segmen : Ramaikan Follower,Raikan Ukhuwah

Assalamualaikum,

>JOIN<



TQVM & TAHNIAH kepada tuan tanah~ 
segmen ni sangat2 sesuai bagi newbie 
>mcm saya< ^^'

Untuk tambahkan lagi follower..Sangat sokong usaha ini!


naktambahfollower,
   



.:SENYUM itu SEDEKAH:.

Assalamualaikum,





Peringatan untuk diri sendiri & kepada sesiapa yg berkenaan........... (o_0)V




    sakithatipunsenyumjela,
   




Thursday, February 20, 2014

Wednesday, February 19, 2014

ME : ALWAYS THINK POSITIVE!!

 Assalamualaikum~

Semalam agak bz, so tak dapat nak jejak GA.. (T_T)

Hari ini, insyaallah akan diusahakan gak.. cayok2!



alwayz+ve,
   


Tuesday, February 18, 2014

~GOOD MORNING~

Assalamualaikum~


~Semoga hari ini, lebih baik dari semalam~



mode : misi menjejak GA lagi!! (^_^)V

 

mogaadarezeki,