Pages

Wednesday, November 13, 2013

TAU TAKUT!

Semalam baru ngadu domba pasal kuarters n kutuk2 BPH kn~~

Ha.. amek ko.. tup2.. check tadi..dah jadi no.35!


Hmm.. raseny kena kutuk2 salu kot.. kompem leh cepat dapat..hahaha~  silap2 kne halau de la..choy!!



Pape pon.. TQVM la BPH ye~ moge2 pasni lagi cepat..huhu~





Ngomelanku,
 

TAWAR HATI~~~ (+_+)

Makin hari, makin tawar hati nak stay kat sini..

Y???

Ade la sebab2 tertentuny, raseny tak perlu la kot aku nak jaja aib orang kat sini kn.. walaupun leh je kot tulis bukan nama sebenar..ngeh3!

Niat ati dari ritu lagi da nak cabot dari sini tapi mr.bbh suruh tunggu dulu.. tapi makin ari makin semak plak, camno nak keje ng amanny kan2??

Memang psiko sungguh la dorang2 neh..ish3~~

eceh..hehe~

tapi efekny aku plak la yang jadi malas nak pegi keje, ha..dah jadi tak ikhlas nak carik rezeki halal gitu.. patut ke??? XPATUT..XPATUT..ish3 lagi~~

Dah cuba dah pikir positif hari2, tapi kalau dah dok mengadap je benda2 gini hari2..memang dari cas positif on da spot leh tukar terus NEGETIP la kan.. :P

Alahai, apa boleh buat da naseb badannn.. <<<cam kenal je dialog neh..haha~


pegi jauh2 negetip thinking neh..wat rosak hati je..shuhh3~~







Ngomelanku,







Tuesday, November 12, 2013

SEMANGAT UNTUK MAJU!

Tajuk tak hangak2 aku ni kn..haha..
tp sukati aku la kan, blog aku..huhu

Penat sebenarnya kan nak mencari bersuap2 nasi untuk anak2..

Dah kawen ni la, baru tau n rasa pengorbanan makbapak or sesiapa yang membesarkan kita dulu2..

MakAbah & arwah nenek..TQ for EVERYTHING!

Dulu2 aku ni la anak abah n kaki minta macam2 n memang KOMPEM dapat okeh! syg ABAH!
Takut nak minta mak, pasal mak garang..hehe~

Arwah nenek pun sama2 membesarkan kteorg masa kecik2 dulu..
Ya Allah,rindunya kat nenek.
Jom sesama sedekahkan al-fatihah tuk nenek aku n juga pada2 mereka yang telah meninggalkan kita.. al-fatihah~~~

ok,tutup cite sedih.. 

aku selalu dok sorang pikir, apa la jadiny pada masa depan? 

tahun 2013, contoh ye..  kuih seketul kecik dah 0.40sen/0.50sen, nasi lemak daun pisang 1 rm1.50 (dalam de la sambal sikit n kacang ikn bilis sebijik dua..) kadang tu bukan sedap pn.. 

so,cuba bayangkan lagi 10 tahun nanti..agaknya rm berapa la ye? maybe kalau nak maintain harga ni, size die da jd besar duit syiling 50sen je kot..haha

pape pon, yang paling PENTING satu je.. budak2 pun tau..

DUIT..DUIT..DUIT! 
MONEY..MONEY..MONEY!!!

Sebab mr.D/M ni la, manusia boleh bermusuh sesama sendiri, manusia lupa diri.. memang sangat berhantu mr.D/M ni!

tapi sememangnya tidak dinafikan tanpa mr.D/M ni semua benda yang melibatkan hal kewangan kita tak boleh dapat or guna la kan.. nak membuang pun kena bayarkan, apa tah lagi nak beli barang2 semua.  berpeluh ketiak mak! haha!

soooo~~

Aku n mr.bbh dah nekad, kami WAJIB carik extra money untuk our small family.. CAYOK3! SEMANGAT3!!

Untuk kesenangan kami n anak2 masa depan.

TAPI tambah2 income gak, yg no 1, WAJIB!

>>>FAMILY FIRST!<<<

Doakan kami berjaya ye semua..amin~



Ngomelanku,








BILE NAK DAPAT KUARTERS TERES NI???

Hmm... dah berjanggut >>tipu<< tunggu dah ni..

Tiap kali check, manjang no yang sama je..


Biar betik, tak kan la tak bergerak2 kan..
Rasenya tahun ni yang paling slow cam siput r..

kmpius plak aku.. rumah banyak je kosong~~
Nak tunggu, jadi umah BERPUAKA ke, baru nak bagi orang masuk???

>>opss..jangan marah la BPH, jangan korang banned aku plak nanti..tak merasa mak nok dok umah teres.. da 3 taun lebeh duduk umah burung merpati je taw~~ 

Takpe2, tunggu my mr.bbh jadi millionare sok, ku beli umah angan2 ku itu...nada majuk knun..hua3~ :P



Ngomelanku,








 

SERABUT!

Baca tajuk pun da negetif kn..haha..

Rini meeting sektor..alahai...malasny nak join.. bukan pe.. meeting sektor je lebeh tp yg discuss ny more 2 hal2 teknikal.. aku nganga je la.. dok angguk2 n geleng2 je la..hahahaha.. >>tak sedar diri ini PA..hua3!!<<

Dah la lum breakpas lg.. nseb sempat bancuh melo+susumamil+esp=pergh..pekatmeletop! leh gk la alas perut..

Dah beberapa ari x update2 blog n page biz da neh..
Draf je.. publishny tah taun bile~~ 
cet! awl2 je semangat,pastu MALAS!

aiseh..bz mnjang r..(kalah menteri la knun), xdan nk curik2 mse kat opis, kat umh plak mr. bbh dah konker lappy.. nk bukak kat nenek eton neh..asek batt kong je manjang..  cam banyak bagi alasan je kan.. huhu~~

>>>moge2 mr. bbh dmurahkan rezeki yg m'curah2, leh la belikn mma, cik eton yg kt tgk ritu ye..amin~~ (^_^)<<<

Hope arini sempat la nak watpe yang  
d plan..SEMANGAT3! 

neh yg aku conteng2 poyo amek minit tadi..ade paham ka??hahaha




Ngomelanku,

Monday, September 30, 2013

.:K.A.M.I:.

Haluu2~~

Ok.. rini nak cite pasal kami..
tapi malas nak taip panjang lebar...aci x letak pic je..huhu..


hubby n me


Neesa 


Qeela


I love you,
You love me,
.:We r HAPPY FAMILY:.
  with a great big hug,
and a kiss from me to you,
Won't you say you love me TOO!




Lot of LOVE,







Thursday, September 19, 2013

Assalamualaikum WBT

Haluuu.. 

Daku..Ugy.. Wifey Bro Apis, Mama NeesaQeela, PA Doc Sha'ari & SID 910056 yang bersemangat waja..wink~  (nak tau pe ni..sila rujuk sini).

Inspirasi bukak blog pasal syok bace story blogger2, ttibe teringin gedik2 nk bukak blog gak.. sangat suke cakap sorang-sorang (note:daku bukan gile..huhu) & dalam hati, nak tulis diari bagai malas >>gile pemalas, wifeymma sape la ni ye<<, nak cite kat fb tak muat.

So ini la die, wujudnya karpetmerahdaku.. jemput singgah2, jenguk2 la..kalau rase suke teruskan jela folo daku tapi kalau rase cm nk termuntah bace n tgk gmbo2 yg ade.. sila la angkat kaki..wokeh~~

PEACE YO!  (^_^)V


Daku yg comel,

Ugy Apis